[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): Unknown modifier 'e'
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): Unknown modifier 'e'
Dansetsu.pl • Zobacz wątek - "Bajka, kreskówka czy anime??" - Komentarz

"Bajka, kreskówka czy anime??" - Komentarz

Tematy nie związane z tematyką forum

"Bajka, kreskówka czy anime??" - Komentarz

Postprzez dreaken » 26 cze 2011, o 11:17

dreaken

test
google adsense
Google

Re: "Bajka, kreskówka czy anime??" - Komentarz

Postprzez jag61 » 28 cze 2011, o 14:54

jag61

Postprzez kamisanlublin » 6 paź 2011, o 09:41

Witajcie, hm, bajka? To utwór literacki, najczęściej wierszowany z morałem na końcu, kreskówka to wszystko to co narysowane a następnie z animowane, a anime to kreskówka narysowana w stylu manga, przez Japończyków bo to ich patent na styl rysunku itp. manga znaczy nie pohamowany obraz w wolnym tłumaczeniu, więc czy anime jest mangą? :P hehe nie bo w 'nie pohamowanym' obrazie chodzi o zawartą ekspresję i głębię. A z innej beczki to czy anime pasuje do definicji bajki? Poniekąd tak,bowiem posiada morał, wątki baśniowe w niektórych przypadkach, ale co najważniejsze jest narysowane w stylu mangowym i przez Japończyków co czyni z takowej produkcji anime :P Kiedyś spierałem się z kumplem że anime to nie bajka, bo słowo bajka moim zdaniem uwłaczało produkcjom z kraju kwitnącej wiśni, ale teraz jestem starszy i już o to nie dbam bo wiem że dla mnie anime to anime, definicja tego jest we mnie zakorzeniona jak stały ząb, wszystkie inne mogę stracić ale ten ząbek anime nawet kanałowo pójdę leczyć:P pozdrawiam.
kamisanlublin

Postprzez jag61 » 18 mar 2012, o 22:18

jag61

Postprzez waleed020 » 26 mar 2015, o 12:34

Jeśli taki przekaz autor chciał przekazać to pragnę powiedzieć że popełnił błąd. Mianowicie Bolek i Lolek jest naszą ojczystą bajką nie mającą z anime nic wspólnego(Kto wie, może inne produkcje też wypadało by sprawdzić. ^^)
waleed020

Postprzez jag61 » 27 mar 2015, o 22:04

jag61

Powrót do Niezwiązane z tematyką forum